Integracija kreditnih kartic v Spletno trgovino

Komu je namenjena storitev EON MegaPOS?
Sistem  je namenjen vsem, ki si lastite spletno trgovino, ki bazira na najbolj razširjenem CMS sistemu Joomla v povezavi z Virtuemart. Plačilni sistem (modul in koda) se implementira v spletno mesto in namesti e-certifikate, katere lastnik spletne trgovine prejme od Slovenskega e-transkatorja. Uporaba tega plačilnega sistema  je pisana na kožo  vsem spletnim trgovcem, ki so razvili spletno mesto za poslovanje s končnimi potrošniki.

Eon MegaPOS sistem  se vključuje v sistem elektronskega poslovanja z namenom zagotavljanja varnega spletnega plačevanja izbranih storitev ali izdelkov s kreditnimi in plačilnimi karticami. Sistem EON MegaPOS je vez med spletnimi trgovinami in avtorizacijskimi centri, je nekakšen virtualni POS terminal.

Koraki aktivacije do spletne trgovine
1. Izgradnje spletne trgovine oziroma aplikacije (Joomla! v kombinaciji z Virtuemart)
2. Integracija sistema EON MegaPOS v spletno trgovino
3. Pogodba z EON Mega POS transaktorjem
4. Pogodba z banko
5. Aktivacija sistema EON MegaPOS-a v spletno aplikacijo 

Podprta plačilna sredstva
Sistem EON MegaPOS podpirajo in elektronsko trgovanje preko sistema podpirajo naslednje banke:
Abanka, NLB, SKB, Banka Koper, NKBM, Poštna Banka in Gorenjska banka.

Avtorizacijski centri
Sistem EON MegaPOS je povezan do vseh slovenski avtorizacijskih centrov:
Bankart, Activa center in Plasis/Efounds.

Podprta plačilna sredstva
Sistem omogoča procesiranje naslednjih plačilnih kartic in plačilnih metod:

 • Eurocard/Mastercard 
 • Visa/Visa Electron 
 • Diners Club (možnost vključitve obročnega plačevanja) 
 • Activa 
 • Maestro/Activa 
 • Karanta 
 • Abanet 
 • NLB Klik 
 • Moneta 

Prednosti sistema EON MegaPOS

 • Enoten vmesnik: Nekateri ponudniki spletnim trgovcem nudijo vmesnike, ki podpirajo omejen nabor plačilnih sredstev. Če želi trgovec v svoji spletni aplikaciji celovit nabor, mora integrirati več takšnih vmesnikov. EON MegaPOS nudi trenutno najširši nabor različnih plačilnih sredstev v enotnem vmesniku.
 • Preprostost in univerzalnost: Tehnološka rešitev temelji na najsodobnejšem pristopu, ki je modularen, zanesljiv in enostaven za uporabo v vseh vodilnih spletnih tehnologijah (od Microsoftovih ASP, prek jezika PHP do Java Server Pages, idr.) 
 • Stroškovna učinkovitost: Ker gre za spletno storitev, nameščanje specifične programske ali celo strojne opreme ni potrebno in torej z vzdrževanjem sistema za naročnika ni nobenih stroškov.
 • Takojšnja vzpostavitev: Nekateri konkurenčni ponudniki potrebujejo nekaj mesecev za integracijo in vzpostavitev sistema. S pomočjo naše podpore in dokumentacije lahko naročnik aktivira storitev v nekaj urah. 
 • Popoln nadzor: Trgovec pri uporabi EON MegaPOS ohrani celovitost uporabniške seje, izdelke in storitve obdrži v lastni ‘košarici’ ter nakup izvede v svoji ‘blagajni’. Tako so mu znane informacije o vsebini nakupa, pozna identiteto plačnika in dobi takojšnjo povratno informacijo o statusu nakupa.
 • Najširši nabor osnovnih storitev: EON MegaPOS podpira razveljavitev nakupa, vračilo denarja, spremembo zneska nakupa in nakup tako digitalnih kot fizičnih dobrin. V primeru nakupa digitalnih dobrin lahko trgovec takoj bremeni plačilno kartico za celoten znesek nakupa, v primeru fizičnih dobrin pa znesek sprva samo rezervira, bremenitev pa sproži šele ob izvršitvi naročila. 
 • Dodatne storitve: Sistem EON MegaPOS članom omogoča varno hranjenje podatkov o izvršenih transakcijah v zakonsko določenem obdobju 5 let. Sistem dopušča možnost pregledovanja podatkov in ročno proženje akcij v prijaznem spletnem vmesniku. 
 • Hiter in zanesljiv razvoj: Razvijalec ob pričetku integriranja storitve prejme dve digitalni potrdili: prvo namesti v razvojno okolje, drugo pa v produkcijsko. Glede na potrdilo, s katerim se trgovina predstavi, nato sistem EON MegaPOS transakcije izvaja bodisi v testnem ali realnem načinu. To omogoča hiter in zanesljiv razvoj ter transparentno lansiranje aplikacije. 
 • Varnost: Plačilnemu strežniku posredujejo podatke najmočnejši sodobni varnostni protokoli, ki sejo enkriptirajo s pomočjo digitalnih potrdil SSL. Trgovec se mora prijaviti ob pričetku vsake seje, s čimer so nepooblaščenim osebam onemogočene zlorabe plačilne infrastrukture. Podatki o opravljenih transakcijah so varno shranjeni v osrednjem EON-ovem podatkovnem skladišču, ki je zaščiteno v skladu z najvišjimi internetnimi varnostnimi standardi. 
 • Zrelost in izkušnje: Sistem Transact-EON je predhodnik sistema EON MegaPOS in pionir spletnega nakupovanja v Sloveniji. Z več kot 10 letnimi izkušnjami in preko 160 naročniki storitve EON MegaPOS vzpostavljamo ter nadgrajujemo standarde kakovostne, varne, zanesljive in celovite rešitve spletnega nakupovanja. 


CENIK

Integracija plačilnega sistema v spletno trgovino (enkratno plačilo zneska)
450€
Letna uporaba modula z nadgradnjami in administracijo (letno vplačilo zneska)
100€

DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost (nismo zavezanci za DDV).